Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin işletmelerde gerçekleştirdikleri bitirme projeleri 8. Ar-Ge Proje Pazarı’nda sergilendi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Zaim Çil, bugüne kadar 350 KOBİ tedavi projesinin gerçekleştirildiğini, yıllık 100 projeyi hedeflediklerini bildirdi.
Çankaya Üniversitesi son sınıf öğrencileri, KOBİ’lerin ve çeşitli sanayi kuruluşlarının; üretim planlama, ihracat, stok yönetimi ve ticari istihbarat konularındaki problemlerine çözüm üretmek amacıyla geliştirdikleri bitirme projelerini sergiledi. Firmaların izin verdiği 35 proje, üniversitenin Merkez Kampüsü’nde gerçekleşen 8. Ar-Ge Proje Pazarı’nda tanıtıldı.
Bugüne kadar 350 KOBİ tedavi edildi Proje Pazarı’nın açılışında bilgiler veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Zaim Çil, bugüne kadar 350 KOBİ tedavi projesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç’in, “Sahaya inmeyene diploma yok.” sözünü hatırlatan Çil, “Diğer bölümlerimiz de KOBİ tedavi projelerine başladığında, yılda yaklaşık 100 projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.
En uygun ekosistem: Kümelenme Güzel Günler Gelecek (3G) başlıklı sunumuyla nitelikli üretimin ve ihracatın gerekliliğine vurgu yapan Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye’de ilk sektörel kümelenme çalışmalarını 2007 yılında OSTİM’in işbirliğiyle hayata geçirdiklerini anımsattı.
İlki 2007’de kurulan İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) olmak üzere OSTİM’de 6 adet sektörel kümenin hayata geçtiğini dile getiren Güvenç, küme konusunda ABD’de yaygın kanaatin, “Yenilikçi olmak için en uygun ekosistem” olduğunu vurguladı.
Küme çalışmalarında stratejilerini; Kısa Vadede Yapılması Gerekenler, Orta Vadede Yapılması Gerekenler ve Uzun Vadede Yapılması Gerekenler olarak sıralayan Güvenç, bu kapsamda ilk iş olarak KOBİ Tedavi Projeleri’ni hayata geçirdiklerini belirtti.